6 oktober 2016

Inzichten uit de Large Scale Scrum Conference 2016

De Large Scale Scrum Conference 2016 was 30 & 31 Augustus in Amsterdam. Deze conferentie wordt georganiseerd door de leden van de Large Scale Scrum...

Bass Vodde en Craig Larman waren beide aanwezig. Zei hebben destijds de Large Scale Scrum (LeSS) aanpak ontwikkeld bij Nokia Finland (leuk om te kunnen vermelden: ik was toen met agile42 bezig om Scrum te schalen bij Nokia Berlijn [case study]. Zoek de verschillen!)

De keynote van Craig Larman sloeg de spijker op zijn kop: "You need to own your agile knowledge, not rent it". Bij agile42 hameren we hier altijd op. Te vaak zien we dat bedrijven fantastische consultants, gepassioneerde agile coaches en ervaren ScrumMasters inhuren om hun agile transitie te begeleiden. Alleen maar om de kennis aan het eind van het project weer weg te zien lopen aan het eind van het contract. Agile kun je niet huren. Je kunt het alleen maar zijn.

Waiting for LeSS16 to start

Andere hoogtepunten waren onder andere de case study van Jurgen de Smet & Luc Schillebeeckx; "LeSS at Base" de en casestudy "LeSS @ RBS" van Ben Maynard.

Het presentatiemateriaal van de case studies zijn hier te vinden:

De andere presentaties van de conferentie zijn beschikbaar op de website van de conferentie.

Keynotes en presentaties was niet het enige wat er gebeurde, en is tenslotte een agile conferentie! Naast het presentatieprogramma waren er nog een aantal behoorlijk ambitieuze experimenten om meer waarde genereren voor de bezoekers. De LeSS community werd uitgedaagd om zoveel mogelijk tools en inzichten te delen en deze in teams uit te ontwikkelen gedurende de conferentie. Aan het begin van de conferentie werden multidisciplinaire teams gevormd die ieder aan een onderwerp werkte. Onderwerpen varieerden van "A practical guide to engage middle management in an agile transition" tot "Hoe kan ik teams nou écht inspireren?".

Als je alvast wilt weten hoe je het middenmanagement mee kunt krijgen in een agile transitie, lees ons artikel over het transformeren van managers naar leiders dan eens.

Mochten we elkaar gesproken hebben op de conferentie – het was geweldig om kennis te maken. Heb je nou vragen of uitdagingen met jouw Large Scale Scrum implementatie, wacht dan niet tot 2017 – neem contact met ons op!

Image of garbrand

Garbrand van der Molen

Garbrand van der Molen is an Agile Trainer, Practitioner, and Coach based in Amsterdam, The Netherlands. In this role, he helps guide companies and teams in their pragmatic adoption and organizational shift towards Scrum and other Agile methodologies and practices. Prior to coaching, he was CTO at Informaat CXP.
Image of garbrand

Garbrand van der Molen

Garbrand van der Molen is an Agile Trainer, Practitioner, and Coach based in Amsterdam, The Netherlands. In this role, he helps guide companies and teams in their pragmatic adoption and organizational shift towards Scrum and other Agile methodologies and practices. Prior to coaching, he was CTO at Informaat CXP.

Laatste berichten

Tip: Retro acties op het Scrumboard

In de serie Tips delen we tips uit onze dagelijkse praktijk als agile coaches en trainers. Deze keer: een tip om het team te helpen acties te onder...
Image of garbrand

Garbrand van der Molen

Garbrand van der Molen is an Agile Trainer, Practitioner, and Coach based in Amsterdam, The Netherlands. In this role, he helps guide companies and teams in their pragmatic adoption and organizational shift towards Scrum and other Agile methodologies and practices. Prior to coaching, he was CTO at Informaat CXP.

De vijf boeken die iedere Scrum Master moet lezen

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven door Roberto Bettazzoni en Lasse Ziegler voor ons internationale blog.
Image of garbrand

Garbrand van der Molen

Garbrand van der Molen is an Agile Trainer, Practitioner, and Coach based in Amsterdam, The Netherlands. In this role, he helps guide companies and teams in their pragmatic adoption and organizational shift towards Scrum and other Agile methodologies and practices. Prior to coaching, he was CTO at Informaat CXP.

Ontmoet de coach: Niels Verdonk

In de serie "Ontmoet de coach" interviewen we een collega van agile42. Deze keer een kennismaking met Niels Verdonk, agile coach en oprichter van a...
Image of garbrand

Garbrand van der Molen

Garbrand van der Molen is an Agile Trainer, Practitioner, and Coach based in Amsterdam, The Netherlands. In this role, he helps guide companies and teams in their pragmatic adoption and organizational shift towards Scrum and other Agile methodologies and practices. Prior to coaching, he was CTO at Informaat CXP.

Conferentie: Lean Kanban Benelux 2016

Lean Kanban Benelux is onderdeel van de wereldwijde serie van conferenties gericht op de adoptie van Modern Management Methods. agile42 was één van...
Image of garbrand

Garbrand van der Molen

Garbrand van der Molen is an Agile Trainer, Practitioner, and Coach based in Amsterdam, The Netherlands. In this role, he helps guide companies and teams in their pragmatic adoption and organizational shift towards Scrum and other Agile methodologies and practices. Prior to coaching, he was CTO at Informaat CXP.

Meetup: Supporting Large Agile Teams

agile42 is actief aanwezig in de agile coaching community, dit keer met een presentatie van Javier Perez bij de Agile Coaching Amsterdam meetup.
Image of garbrand

Garbrand van der Molen

Garbrand van der Molen is an Agile Trainer, Practitioner, and Coach based in Amsterdam, The Netherlands. In this role, he helps guide companies and teams in their pragmatic adoption and organizational shift towards Scrum and other Agile methodologies and practices. Prior to coaching, he was CTO at Informaat CXP.