Conferentie: Lean Kanban Benelux 2016

By Events

De Lean Kanban Benelux conferentie is onderdeel van de serie conferenties die wereldwijd worden gehouden om organisaties te helpen bij het adopteren van Modern Management Methods – de management methodes die er op gericht zijn om organisaties te helpen evolueren en effectief te werken in een agile setting. agile42 was Ć©Ć©n van de sponsoren van de conferentie.

Ook geĆÆnteresseerd in Kanban? 28 en 29 november organiseert agile42 de Kanban System Design (KMP I) training in Amsterdam.

De dag begon met een keynote van Erik Jan Kaak, die zijn ervaringen deelde als CIO van Blizzard Ski en Tecnica Group. Zijn insteek is: “To turn your product into a service, you need to turn your service into a product“.

Keynote

Keynote

Met continuous delivery kunnen bedrijven nieuwe functionaliteit leveren in frequente en gecontroleerde incrementele uitleveringen, zodat ze risico onder controle kunnen houden. Helaas hebben Internet-of-Things (IoT) projecten vaak een andere set behoeften dan een pure software release, waardoor het niet praktisch realiseerbaar is om aan continuous delivery te doen. Toch wil je de risico controle, gefocuste iteraties en de frequente oplevering van waarde die mogelijk wordt gemaakt door continuous delivery. Door de laatste stand van techniek te gebruiken zoals Smart Factories die een hoge mate van flexibiliteit en automatisering mogelijk maken kunnen we dicht bij continuous delivery komen ā€“Ā er bestaan al bedrijven die middels technieken zoals 3D printers enkelstuks produceren en verschepen naar klanten. Nu gebeurd dat nog op kleine schaal, maar de techniek is bezig aan een opmars, zeker in de landen die economisch sterk leunen op fabricage zoals China. De achterstand op dit gebied van Amerikaanse en Europese landen is opmerkelijk.

Na de keynote konden de deelnemers aan de conferentie in de verschillende tracks aansluiten bij verschillende onderwerpen: van Kanban voor Portfolio management tot diverse spellen en simulaties tot aan het delen van een aantal case studies.

Deelnemers aan de agile42 Kanban Lego Game

Deelnemers aan de agile42 Kanban Lego Game

Gaetano Mazzanti en Niels Verdonk van agile42 waren aanwezig om samen met de aanwezigen de laatste agile42 kanban game te draaien: de Kanban Lego Game. Dit spel is het spirituele vervolg op het populaire spelĀ Kanban Pizza GameĀ van agile42. De Kanban Pizza Game is vooral populair voor het introduceren van Kanban, de Kanban Lego Game is er op gericht diepere inzichten te verschaffen in kanban als management methode.

agile42 Kanban KMP I competitie

agile42 Kanban KMP I competitie

Gedurende de conferentie konden deelnemers kans maken op gratis deelname aan deĀ Kanban System Design (KMP I) training in AmsterdamĀ van agile42. De gelukkige winnaar isĀ Martijn van Asseldonk, gefeliciteerd!