Tip: Retro acties op het Scrumboard

In de serie Tips delen we tips uit onze dagelijkse praktijk als agile coaches en trainers. Deze keer: een tip om het team te helpen acties te ondernemen.

Ok. IedereĀ Sprint is er een Retrospective. En deĀ teamledenĀ hebben een goede instelling, en er wordt ook best wel goedĀ gepraat over de afgelopen Sprint. EnĀ aan het eind van Retrospective is er mooi lijstje acties. Maar op de Ć©Ć©n of andere manier komen ze er eigenlijk nooit aan toe. Of is het alweer vergeten.

Als dit bekend klinkt, probeer dan eens de volgende tip:

Voeg Retrospective acties toe aan de Sprint Backlog.

Dit heeft een paar voordelen. Als eerste, actie ondernemen kost tijd, en moet dus gepland worden. DaarnaastĀ hoefĀ je als team lidĀ niet van context te veranderen als jeĀ de actie zoekt. Het is gewoon een item in de planning, net als de andere taken. Het teamĀ houdt de acties nu dus in het vizier, als is hetĀ alleen maar tijdens deĀ Daily Standup als ze hetĀ dagplan maken. Maar daar gaan we laten nog op in.

Probeer het eens. En laat weten hoe het gegaan is!